• Genre:
  • Duration:
  • Average Rating:

Ik wil afvallen maar hoe? 

Een veelvoorkomende vraag, zou je zeggen. Echter is deze vraag heel simpel te beantwoorden maar blijkt heel moeilijk. Om mij heen krijg ik steeds vaker de vraag ‘’ik heb volgende maand een feest en wil graag 6 kg kwijtraken om mijn favoriete kledingstuk aan te doen’’. Ik zal je niet alleen uitleggen hoe je kan afvallen, ik geef gelijk ook de tips om niet snel terug te vallen.  

Wat is mijn eetpatroon? 

Waar de meeste zich gelijk mee bang maken is het volgen van een verschrikkelijk dieet. Wat betekent het woord dieet nou eigenlijk? Een dieet is een voeding die aan een specifieke leefregel voldoet. Het woord dieet is afgeleid van het Griekse woord diatia, hetgeen zoveel betekent als “leefregel’’ (wikipedia.org, 2020). Zo gek klinkt dieet dus niet meer, toch? Ik zal je ook niet bekogelen met honderden bronnen waarom dit zo is. Ik ga ook geen ingewikkelde theorieën bespreken. Er is maar een belangrijke factor en dat is jouw eetpatroon. Wat wil ik hiermee zeggen? Er is geen magische middel waarmee je in 4 weken talloze kilo’s kwijt kan raken. Zeker niet als je oogt voor een langere periode om op een lager gewicht te willen zijn. Het hebben van jouw ideale lichaam begint met jouw eetpatroon. 

Jouw eetpatroon straalt jouw lichaam uit. Ben jij iemand die traint en gezond eet, dan zal je ongetwijfeld na loop van tijd ook een sporters lichaam hebben. Ben jij iemand die elke dag fastfood eet en thuis op de bank zit. Dan weet je denk ik net zo goed als ik dat dit niet het ideale lichaam zal worden. Daarom is het van belang om stil te staan bij wat je eet. 

Lifestyle

We gaan even terug naar de hoofdvraag van deze blog ‘’is fitness een sport?’’ en zien twee termen namelijk ‘fitness’ en ‘sport’. In de vorige alinea is de term fitness uitgelegd. Wanneer spreken we dan van een sport? Een sport is een fysiek spel, bijvoorbeeld basketbal, of denkspel, bijvoorbeeld schaken, dat volgens regels in competitieverband of recreatief gespeeld kan worden. Iemand die fitnest is bezig met twee verschillende dingen, namelijk trainen en letten op zijn voeding. Door middel van fitness kan je ook gezond blijven leven en een mooiere lichaam hebben. Dit is iets wat voor iedereen weer anders wordt samengesteld. Benieuwd naar de beste manier waarop jij kan fitnessen? Klik hier en wordt meteen lid!

Previous Post

Is fitness een sport?

Next Post

Wat voeding met jou doet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *