• Genre:
  • Duration:
  • Average Rating:

Fitness

Fitness, wat wordt daar precies mee bedoeld? Vandaag de dag zijn er veel sportscholen waar jij ongetwijfeld van gehoord hebt met het woord ‘fit’ erin. Denk bijvoorbeeld aan Basic-Fit of FitForFree. Maar is dit wel de juiste benaming van de sport? Ook jij wordt hierdoor enorm verward. Fitness is niet alleen een sport, maar er is meer dan dat. Jij kan niet zeggen ”ik ga even fitnessen”. Een Engelsman zegt bijvoorbeeld ”I am going to the gym”. Als je krachttraining wilt uitoefenen kan je dit inderdaad in een sportschool doen, maar dan doe je niet meteen aan fitness. 

Sport

Fitness is dus geen sport. Vandaag de dag zijn er vele discussies te vinden op het internet over fitness. De een vindt fitness wel een sport. Andere mensen kunnen niet achterhalen wat fitness exact is. Van oorsprong wordt het woord fitness onderling tussen de bodybuilders gebruikt. Hiermee bedoelen zij dus de lifestyle die iemand adopteert in zijn of haar leven. De term fitness kan verdeeld worden in 2 categorieën namelijk krachttraining en voeding.

Lifestyle

We gaan even terug naar de hoofdvraag van deze blog ‘’is fitness een sport?’’ en zien twee termen namelijk ‘fitness’ en ‘sport’. In de vorige alinea is de term fitness uitgelegd. Wanneer spreken we dan van een sport? Een sport is een fysiek spel, bijvoorbeeld basketbal, of denkspel, bijvoorbeeld schaken, dat volgens regels in competitieverband of recreatief gespeeld kan worden. Iemand die fitnest is bezig met twee verschillende dingen, namelijk trainen en letten op zijn voeding. Door middel van fitness kan je ook gezond blijven leven en een mooiere lichaam hebben. Dit is iets wat voor iedereen weer anders wordt samengesteld. Benieuwd naar de beste manier waarop jij kan fitnessen? Klik hier onder op de knop en wordt meteen lid!

Next Post

Hoe val ik af?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *